News

2 min reading time

PIM voor uw bedrijf: een selectieproces

PIM of Product Information Management is geen nieuw begrip meer. Er zijn verschillende PIM-leveranciers op de markt die verschillende PIM-oplossingen aanbieden. Bedrijven realiseren zich steeds meer en meer dat klanten veeleisender zijn en meer en betere productinformatie willen. Daarom moeten bedrijven hun producten zo organiseren dat ze hun grote collectie via veel verschillende kanalen kunnen aanbieden en aanpassen. Met al hun productinformatie gecentreerd op één plaats, kunnen bedrijven betere en meer consistente productgegevens bijhouden.

Als u de juiste PIM-oplossing wilt selecteren, dan is het heel belangrijk dat u zeker weet wat u wilt. Om er zeker van te zijn dat u niet in een lastig parket blijft zitten over welke PIM-oplossing de juiste is voor uw bedrijf, volgt u de onderstaande stappen:

Wat heeft uw bedrijf nodig?

Kijk nog niet naar de verschillende functionaliteiten die PIM-oplossingen te bieden hebben. Verzamel een team van mensen die in het PIM-systeem zullen werken en brainstorm over de dingen die u wilt opnemen.

Zoek naar verschillende leveranciers

Ga online, scan naar PIM-leveranciers en bekijk de verschillende functionaliteiten van hun systemen. Maak een shortlist van PIM-oplossingen die aansluiten bij uw financiële en functionele behoeften en probeer hun online demo (indien beschikbaar) om kennis te maken met hun interface. De meeste PIM-leveranciers geven alleen toegang tot hun gratis community editie. Vraag om een persoonlijke presentatie van hun bedrijfseditie en, indien mogelijk, toegang tot een online demo. Zorg ervoor dat u uw behoeften aanpast aan hun systeem en niet andersom!

Functie lijst

Gebruik de volgende functielijst om snel de verkopers op uw shortlist te vergelijken:

Bent u geïnteresseerd om de volledige vergelijkingslijst te ontvangen, neem dan contact met ons op via info@phpro.be

De dobbelsteen is gegooid, of niet?

Heb je de vorige stappen doorlopen en kan je nog steeds niet beslissen met welk PIM je wilt werken? Je staat er niet alleen voor: veel bedrijven staan hier op het hek. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van uw PIM-oplossing en/of het integreren van uw PIM met uw e-commerce platform of ERP?

Als Digital Commerce specialist kan PHPro u voorzien van een professionele aanpak van uw PIM probleem. PHPro is implementatiepartner van één van de snelst groeiende PIM-platforms:

Een jong, snelgroeiend bedrijf met hoofdzetel in Frankrijk en vestigingen in Düsseldorf en Boston. Akeneo is gebaseerd op het Symfony2 framework. Aangezien Akeneo open-source is, is het zeer aanpasbaar aan uw specifieke bedrijfsbehoeften. Akeneo is beschikbaar als een gratis Community versie of als een gelicentieerde Enterprise versie.

Bekijk de Youtube video: https://www.youtube.com/watch?v=6yAVvlc0_sg

Bent u geïnteresseerd om de volledige vergelijkingslijst te ontvangen, neem dan contact met ons op via info@phpro.be. Wij helpen u graag verder!