Nieuws

Een dag in het leven van Raul bij PHPro Spanje

Heb je Raul al ontmoet? Raul is een van onze front-end ontwikkelaars, gespecialiseerd in Magento Commerce, in Valencia. 6 Maanden geleden begon hij te werken bij PHPro.

Wil je weten hoe het is in onze Spaanse kantoren? Lees dan verder! 

Raul Blog cover

Ik ben Raul. 4 jaar geleden verhuisde ik naar Valencia met mijn vriendin. Ik werk daar als front-end ontwikkelaar bij PHPro. Wanneer ik niet bezig ben met het ontwikkelen van geweldige e-commerce sites in Magento, doe ik graag allerlei sporten zoals voetbal, basketbal, cross-fit, ...

6 maanden geleden begon ik te werken als front-end ontwikkelaar in het kantoor van PHPro in Valencia. Momenteel werk ik voor Arvesta, waar we de nieuwe Magento webshop bouwen voor Aveve. 

Wat deed je voordat je bij PHPro terecht kwam? 

Van jongs af aan was ik al geïnteresseerd in computers, dus toen ik ging studeren was het voor de hand liggend om informatica te gaan studeren. Een vriend van me, die al met Magento werkte, introduceerde me ermee en sindsdien ben ik echt geïnteresseerd geraakt in front-end ontwikkeling, vooral in e-commerce omgevingen. Magento is een tool die meestal gebruikt wordt in grotere bedrijven en grotere e-commerce projecten en dat is wat ik leuk vind aan Magento Commerce. Niet alleen omdat het goed is voor je cv dat je de grotere klanten erop kan zetten, maar vooral omdat ik webshops bouw die ik waarschijnlijk zelf ga gebruiken. Of ik zie de weshops online en dan kan ik zeggen "dat heb ik gebouwd". Zalig!

In het verleden heb ik gewerkt voor andere Spaanse ontwikkelbedrijven, waar ik leiding gaf aan een team van ontwikkelaars. En sinds begin 2022 ben ik voor PHPro gaan werken. 

Welkom bij PHPro Raul, blij dat je er bent! Hoe heb je PHPro leren kennen? 

Een vriend van mij, Jose, werkte hier al en hij raadde het bedrijf aan dus hier ben ik! 🙂

Hoe bevalt het je tot nu toe? 

Ik ben erg blij, hoewel het een grote verandering voor me was. Maar ik ben echt blij dat ik voor PHPro heb gekozen omdat ik het gevoel heb dat het bedrijf echt om zijn werknemers geeft. 

Wat waren de grootste veranderingen voor jou? 

Eerst en vooral was er de taalbarrière in het begin en de communicatie in het algemeen. Belgische mensen zijn meer gericht op de professionele kant van de zaak. Bijvoorbeeld: Vergaderingen verlopen efficiënter. Een vergadering van 15 minuten is een vergadering van 15 minuten waarin iedereen onmiddellijk ter zake komt. Spaanse vergaderingen zijn vaak chaotischer. 

Wat vind je leuk aan werken voor PHPro? 

Ik hou echt van hun manier van werken. Ze hebben een hele goede methodologie om dingen gedaan te krijgen. Alles is heel duidelijk en ik weet altijd aan welke tickets ik moet werken en wat er van mij verwacht wordt. De methodologie maakt het samenwerken echt gemakkelijker en zorgt ervoor dat we kwalitatieve resultaten leveren. 

Ze gebruiken ook Grumphp, een tool die de kwaliteit van de code controleert. Dus we werken niet alleen efficiënt, maar we zorgen ook dat de kwaliteit van ons werk perfect is. PHPro is een zeer efficiënt en transparant bedrijf en daar hou ik van. 

Heb je de kantoren in België al bezocht?

Ja, twee keer zelfs en ik ben ook al bij mijn klant Arvesta in Leuven geweest. Het kantoor in Kontich vind ik heel leuk. Het is een heel mooi en ruim kantoor. En het kantoor in Hasselt op de Corda-campus is heel impressionant. Het is net een universiteitscampus maar dan met bedrijven. 

De mensen in België doen veel moeite om ons welkom te laten voelen. Als ik naar de kantoren in België kom, is er altijd wel iemand die me ophaalt op de luchthaven, ons mee uit eten neemt en iets met ons gaat doen na het werk. En niet alleen bij PHPro, maar ook bij mijn klant Arvesta deed de projectmanager er alles aan om ons welkom te laten voelen en bij het team te betrekken. 

Maar ook ons kantoor in Spanje is niet te onderschatten! Ons kantoor is echt goed gelegen in het hart van Valencia! We zitten heel dicht bij een park van 8 km lang! Er is dus veel groen in de buurt. En met de auto ben je in 5 minuten op het strand! 

Hoe ziet een typische dag voor jou eruit? 

Meestal begin ik mijn dag om 7 uur 's ochtends met het checken van e-mails, de Teams chat of het Slack kanaal. Daarna hebben we onze stand-up meeting. Als ik geen andere meetings heb, ga ik de tickets checken die aan mij zijn toegewezen in deze sprint en begin ik eraan te werken. Ik eindig mijn werkdag meestal om 15.00 uur, zodat ik nog tijd heb om van mijn dag te genieten en tijd te maken voor mijn hobby's. 

Wat vind je het leukste aan je baan? 

Sinds ik hier werk heb ik veel geleerd. De projecten waar ik aan werk zijn veel groter dan ik gewend ben. In het begin was het een uitdaging, maar ik hou van een uitdaging. Het geeft zo’n goed gevoel als je aan iets complex werkt, het toch voor elkaar krijgt en dat je weet dat veel mensen het zullen gebruiken. 

Ik vind het ook heel leuk dat ik voor buitenlandse bedrijven kan werken en nieuwe dingen kan leren. 

Wat is je leukste werkherinnering tot nu toe?

Ik vond het summer event van Xplore Group heel leuk. Het was zo'n leuke locatie en zo'n cool evenement. Maar ook bij PHPro Spanje proberen we maandelijks een team event te organiseren. Soms gaan we bowlen, of gaan we naar een restaurant. De laatste keer zijn we gaan jetskiën en hebben we een boottocht gemaakt en naar de zonsondergang gekeken! Echt leuk. 

Het lijkt erop dat je het naar je zin hebt bij PHPro Spanje, zou je het bedrijf daarom aanraden aan een vriend? 

Ja zeker! Ik probeer op dit moment zelfs een paar vrienden te overtuigen! Dit bedrijf biedt echt een geweldige professionele ervaring, maar zorgt ook voor zijn werknemers. Natuurlijk zijn je ontwikkelingsvaardigheden belangrijk, maar dat is niet het enige waar ze naar op zoek zijn. Ze kijken ook naar het soort persoon dat je bent. Ben je een goed en vriendelijk persoon? Ben je bereid om gedachten en ideeën te delen? Dan ben je meer dan welkom en van dat menselijke aspect hou ik echt!

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Bekijk onze vacatures en solliciteer vandaag nog!