Case

Een Magento Multistore voor Orac Decor

ORAC DECOR

Superbe interieurdecoratie met innovatieve technologie, materialen en design, daar draait het om bij Orac Decor. Toen het tijd werd om de standaard website met een relatief eenvoudige catalogus in een volwaardig e-commerce platform te transformeren, ging PHPro deze uitdaging met veel enthousiasme aan!

Multistore concept 

11 verschillende websites, 19 storeviews en 14 talen: zo omvangrijk was het project van Orac Decor. Dit was de eerste keer dat we een project van zo’n gigantische en internationale omvang aangingen. Het doel was om bezoekers te doen landen op de meest relevante store op basis van hun browser taal en locatie. Dit heeft PHPro opgelost met een GeoIP redirect, hierdoor kan Orac Decor rechtstreeks hun belangrijkste internationale omzetmarkten bereiken.

PHPro stond in voor: analyse , ontwikkeling met Magento 2 Commerce , wireframes , designs , persona’s ,

Resultaten

CLIENT

ORAC DECOR

TOOLS

Magento 2 Commerce (enterprise)

Akeneo

CMS content blocks 

Via op maat gemaakte content blocks is het mogelijk om de beste UX en visuals aan nieuwe en terugkerende bezoekers te presenteren. Bovendien is de database van deze content blocks toegankelijk voor de medewerkers van Orac Decor, waardoor men de verschillende elementen gemakkelijk kan hergebruiken voor andere doeleinden.

Magento 2 Commerce (enterprise) 

Om de nieuwe webshop van Orac Decor te bouwen heeft PHPro gekozen voor Magento 2 Commerce. De extra voordelen die Magento 2 Commerce in zijn gamma heeft waren noodzakelijk om de extra features op de nieuwe webshop te implementeren. Meer informatie over Magento 2 Commerce vind je hier terug:

Akeneo 

Akeneo werd voor deze immense webshop gebruikt als Product Information Management systeem. We hebben voor de implementatie samengewerkt met onze partner Induxx. Induxx heeft ervoor gezorgd dat de verschillende producten feilloos synchroniseren met het Magento platform. Daarbovenop worden ook assets onder de vorm van technische documenten, inspiratie beelden, ... gesynchronseerd tussen beide platformen. Met Akeneo beheert Orac nu gemakkelijk alle producten en assets op één centrale plaats.

 

Belangrijkste kenmerken

  • Multistore: 11 websites, 19 storeview en 14 talen 
  • Glue calculator 
  • Search bar op alle niveaus 
  • Dealer locator 
  • Inspiration including filters 
  • Download center voor technical drawings, hi-res inspiration images, ...  
  • Blog 
  • CMS content blokken