PHPro vernieuwt de ROB-tv website

De ROB-tv website werd gebouwd door een andere Drupal shop, dus toen ROB-tv ons vroeg om de website te vernieuwen, was dat een hele uitdaging. Kortom, het project bestond uit:

Een nieuw ontwerp, gebaseerd op de nieuw gecreƫerde merkidentiteit.

"Het moet werken op mobiel", dus moest het onder andere responsief zijn.

Er was echter een klein addertje onder het gras: de website werd gebouwd met Drupal 6 en er was op dit moment geen mogelijkheid om naar Drupal 7 te upgraden.

Website
www.robtv.be/
tools

Drupal

Het creƫren van een responsief thema voor Drupal 6

In de meeste gevallen gebruiken we Omega als basisthema. Er bestaat een Drupal 6 versie van dit basisthema, maar het heeft geen ondersteuning voor responsieve lay-outs. Dus moesten we onze eigen versie maken, door middel van Drupal 6 en zonder de mogelijkheid om bepaalde delen van de website te herfactoren (bijv. views). We hebben ook de Flash-videospeler vervangen door een HTML 5-variant, waardoor mobiele gebruikers de nieuwsupdates op hun apparaten kunnen bekijken.

Het was niet gemakkelijk, maar vandaag zijn we er trots op dat we een volledig responsieve ROB-tv website kunnen presenteren, dus ga het eens bekijken op je mobiel!

Over ROB-tv

De eerste uitzending van ROB-tv kwam op maandag 15 november 1993. Die dag kreeg de ROB-tv een uitzendvergunning als regionale omroep voor Leuven. Maar niet alleen een nieuwe regionale omroep was geboren, het was ook de eerste stap naar de Oost-Brabantse identiteit in Vlaanderen. Vandaag is het concept van Oost-Brabant ingeburgerd en presenteert ROB-tv zich als nieuwszender voor Oost-Brabant.