zesso banner

Verkopen op Bol.com via Magento: Case Zesso

Zesso is een webshop waar je alles op kan vinden. Van producten voor je huis, kind, tuin tot dier. Elke week kan je hier nieuwe deals en acties terugvinden. In hun assortiment zitten bekende merken zoals Brabantia, Philips, Bosch, Bamex. Het zijn voornamelijk kwalitatieve huismerken.

Naast hun eigen webshop wilden ze ook verkopen op marktplaatsen zoals Bol.com. Hoe ze dit het beste konden doen via een Magento webshop was de uitdaging die wij kregen. 

Marktplaatsen, koppelingen én Magento? Die uitdaging kan PHPro zeker aan! 

client

Zesso

Website
www.zesso.com
tools

Magento

Channable

zesso phpro

Vanwaar de interesse om ook op Bol.com te verkopen?

Bol.com, Amazon en andere marktplaatsen zijn zo groot geworden dat consumenten hun producten minder opzoeken via Google maar rechtstreeks op deze platformen. Zesso probeert op zo veel mogelijk marktplaatsen in te zetten om zo een breder doelgroep te bereiken. Hun prijszetting is competitief en dat valt op op Bol.com. Als handelaar betaal je pas een bepaald bedrag aan de marktplaatsen, wanneer je effectief ook iets verkoopt. Zo kan je testen welke producten al dan niet iets opleveren op zo'n marktplaats. 

Welke plugin gebruikt Zesso om Magento aan Bol.com te koppelen?

Ze maken gebruik van Channable, een tool gespecialiseerd in feed management en SEA automatisering. Met deze koppeling kan je je producten versturen vanuit je webshop naar meer dan 2500 vergelijkingssites, affiliate netwerken en marktplaatsen. Ze bieden een directe koppeling aan waardoor je producten automatisch bijgewerkt worden op de verschillende marktplaatsen. Je hoeft ze zelf niet handmatig aan te passen. 

Aangezien de webshop van Zesso op Magento gebouwd is, stuurt Channable de bestellingen die geplaatst worden op Bol.com automatisch door naar hun platform. Wat het nog makkelijker maakt om alles te beheren. 

Hoe heeft PHPro kunnen helpen?

We hebben hen geholpen bij de volledige integratie. We zorgden dat de juiste plugin werd geïnstalleerd zodat alle webshop producten automatisch naar Channable gestuurd werden. Verder hebben we het hele traject op de voet opgevolgd om zeker te zijn dat de data juist geëxporteerd en geïmporteerd werd. Met succes! 

 

zesso case phpro

Zijn er uitdagingen opgedoken?

Bol.com vernieuwt hun restricties en parameters regelmatig. Als verkoper ben je verplicht deze in te vullen. Uit voorafgaande cases hebben we vanuit PHPro opgemerkt dat dit voor klanten een moeilijkheid is. Om een voorbeeld te geven, als je de levertermijn bij je producten schrijft, moet je dit als 'producent' ook nastreven. Hier is Bol.com vrij streng in, want ook zij willen geen slechte reputatie krijgen. Wanneer je je niet strikt houdt aan deze regels dan pusht Bol.com je zichtbaarheid op hun platform naar beneden. Iets wat je zeker wil vermijden. 

 

Interesse om op een marktplaats te verkopen?

Heb jij nu al interesse om je webshop te integreren met een marktplaats? Contacteer ons en vertel ons jouw plannen!

Tumbnail Blog Magento modules
Blog
PHPro modules voor Magento
enyabe-teaser
Case
One stop family shopping bij Enyabe
bent-schoenen-teaser
Case
Digitale Transformatie Voor Shoe Lovers
Smartyard-teaser
Case
Smartyard: veilig machines huren & verhuren
case_orac
Case
Een Magento Multistore voor Orac Decor