Nieuws

5 min leestijd

Akeneo 2.0

Op 28 september 2017 bracht Akeneo een compleet nieuwe belangrijke release van haar software uit. In dit artikel zal PHPro u door enkele van de belangrijkste veranderingen in de nieuwe versie van dit PIM-systeem leiden.

Bij deze nieuwe release is het belangrijk te weten dat de oudere versie 1.5 niet meer ondersteund wordt. De 1.7 versie zal nog 24 maanden ondersteund worden.

Akeneo Banner image

TECHNISCHE GEVOLGEN

Technisch gezien bestaat de technische stack van Akeneo 2.0 uit:

  • PHP 7.1 en symfonie 3.3
  • Opslag is vereenvoudigd en een betere zoekopdracht wordt geboden met behulp van Elastic Search en MySQL
  • Front-end van Akeneo gebruikt Yarn and Webpack

Een ander geweldig aspect is dat er een commandoregel migratietool beschikbaar is om u door de migratie van 1.7 naar 2.0 te leiden. Met deze tool kunt u zowel productgegevens als catalogusstructuren migreren.

Met versie 2.0 is er veel nieuwe functionaliteit toegevoegd aan de Web API van Akeneo.

Belangrijk voor ontwikkelaars is dat er een compleet nieuwe PHP API-client beschikbaar is op Github om uw API-oproepen volledig te testen! 

Akeneo already in the API, in 1.7

UX IMPACT

In de 2.0 versie implementeerde Akeneo een gloednieuw ontwerp van de gebruikersinterface. De navigatie werd aangepast aan een verticale lay-out voor een betere zichtbaarheid en het mogelijk maken van faceted filtering zoals we die kennen van binnen e-commerce sites.

Akeneo PIM 2.0 - Product grid

Ook is het productformulier volledig vernieuwd wat resulteert in een veel snellere verrijking van uw producten. Ook kunt u nu alle attributen in één scherm bekijken en hoeft u niet langer te schakelen tussen attribuutgroepen.

Akeneo PIM 2.0 - Product form

PRODUCTVARIANTEN

Vanaf 2.0 neemt Akeneo afscheid van "Variante groepen", "Inner variation bundel" als "enkel-Enterprise-Editie" feature. Akeneo 2.0 biedt een nieuwe catalogus modellering om complexe producten te beheren met varianten die veel beter geïntegreerd zijn in Akeneo en beschikbaar zijn voor zowel Community als Enterprise gebruikers.

Om de verrijking van productvarianten te vergemakkelijken, ontwikkelde Akeneo het concept van het "productmodel". Hiermee beheert u tot 3 verrijkingsniveaus voor uw product met varianten.

Akeneo PIM 2.0 - Product variants

Een heel prettig voordeel van dit nieuwe productmodel is dat producten met varianten op dezelfde manier worden beheerd en verrijkt als andere producten. Akeneo 2.0 biedt een slimme zoekfunctie naar producten met varianten, die aan het productnetwerk is toegevoegd en automatisch weergeeft wat u zoekt.

Het productformulier zelf werd in de 2.0 versie, zoals hierboven vermeld, versterkt maar heeft ook een aantal geweldige eigenschappen gekregen voor producten met variaties. Het stelt u in staat om op een zeer intuïtieve manier de algemene eigenschappen of de specifieke te verrijken voor een product met varianten.

Akeneo PIM 2.0 - Product variants colors

NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR MEER INFO

Wij van PHPro zijn erg blij met deze nieuwe versie van Akeneo en willen er graag mee aan de slag in een aantal grote projecten om onze klanten te helpen hun complexe productgegevens op een zeer efficiënte manier te beheren.

Als u geïnteresseerd bent om meer te weten te komen over de mogelijkheden van Akeneo binnen uw bedrijf, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en wij zullen u graag introduceren in de prachtige wereld van de Akeneo PIM.