Nieuws

PHPro Update Mei

We merken dat heel wat mensen, zowel potentiële klanten als potentiële werknemers, nieuwsgierig zijn hoe het er bij PHPro aan toe gaat. Daarom nemen we jullie vanaf nu graag mee in onze regelmatige updates, waar we de leukste én trotse momenten van de maand eruit halen!

Mei Update in Video

Livegang Hubside.Store

De maand mei startte meteen sterk, want onze collega Géry wist meteen uit te pakken met de livegang van Hubside.Store. Sinds maart 2021 werkt Géry als consultant in de rol van analist en PO voor het franse Hubside. Hij werd al vanaf de RFP-procedure ingeschakeld, om zo een goede overgang van Magento 1 naar Magento 2 te bewerkstelligen. Daarom hielp hij Switch en Hubside bij het coördineren en het verzamelen van vereisten, de functionele analyse en uiteraard ook bij de validatie. Het resultaat mag er zijn, want de website https://www.hubside.store/ heeft alles wat een moderne webshop hoort te bieden!

MacBook Pro 16

Performance

Veel van onze medewerkers keken er al lang naar uit, maar maandag 16 mei was het dan eindelijk zo ver: dé pagespeed training van Erwin Hoffman. In de voormiddag was er een ‘less-technical’ trainingsdeel waar we aan de hand van een leuke interactieve quiz al heel wat extra inzichten kregen rond pagespeed en UX.

In de namiddag, na wat lekkere broodjes én een speedy ijsje, volgde een technische training, waarbij onze medewerkers leerden hoe ze een webpagetest en de bijhorende waterval moeten analyseren en interpreteren. Het was een super leerzame training en iedereen ging geïnspireerd naar huis. 

Var

Die inspiratie gaf ook heel wat medewerkers ‘goesting’ om in hun project aan de slag te gaan en Youri liet die kans niet liggen! Door een simpele CSS aanpassing voor de Var, wist hij meteen een performance boost van 5% te genereren. Dat smaakt natuurlijk naar meer, maar voor nu: goed gedaan Youri!

Before
After

Sleepworld

Het team van Sleepworld had voorafgaand aan de Pagespeed training ook al wat opzoekwerk gedaan en zij wisten in april al heel wat CLS (cumulative layout shift) verbeteringen naar productie te releasen. Aangezien Lighthouse 28 dagen nodig heeft om deze aanpassingen te verwerken waren we deze maand dan ook heel trots op het resultaat: een verbetering van maar liefst 35%!

Livegang Juntoo

Mei was een vruchtbare maand, want op 23 mei zag ook de nieuwe PWA webshop van Juntoo het levenslicht. Juntoo had recent al een redesign gehad, waardoor de huidige React-frontend veel overeenkomsten lijkt te vertonen, maar onder de motorkap zijn er heus wel wat verschillen te merken! Door enkele performantieverbeteringen wist de site al vanaf week 1 meer omzet te genereren, waardoor niet alleen de klant maar ook wij heel trots op dit traject kunnen terugkijken. Het was een interessant traject, want deze PWA maakt immers gebruik van heel wat integraties, gaande van Akeneo tot Sensefuel en Frosmo. Op naar fase 2!

JuntooxPhpro

Summer Event

Naast het werken moet er ook wat plaats zijn voor plezier en dus organiseerde Xplore Group op donderdag 19 mei een heus Summer Event. Een geslaagde avond voor ons team, want naast lekkere drankjes was er ook een heerlijke BBQ voorzien. Maar daar hield de fun niet op: een kickertafel, dartbord en arcade ruimte zorgden voor wat spelplezier, terwijl de dansers onder ons konden genieten van livemuziek én de limbo ;)

PHPro Spain

Extra leuk was dat ter gelegenheid van het Xplore Summer Event onze Spaanse PHPro collega’s ook afzakten naar het mooie België. Dat deden ze trouwens niet met lege handen: op het kantoor in Kontich én Hasselt zorgden ze voor echte Valenciaanse Jamon - smakelijk!

Feestontbijt

De BBQ was trouwens niet het enige leuke dat Xplore Group organiseerde in mei, want eerder in de maand werd er een week lang een royaal feestontbijt voorzien voor onze medewerkers in Kontich en Hasselt. Van chocobroodjes, croissants tot spek met eieren: alles was voorzien. 

Teambuilding

Iedere maand wordt er vanuit PHPro een fun-budget voorzien per team en daar werd in de maand Mei gretig gebruik van gemaakt: team 1 ging lasershooten, terwijl team 4 koos voor Flashy Golf met een hapje. 

Fun Photo

Nieuw ORO-project

Ook goed nieuws voor ons ORO-team in mei, want naast Cibo kiest nu ook Clabots Tools voor PHPro als partner voor hun nieuwe B2B project in OroCommerce. Wij kijken nu al uit naar de start!

 

Xandres investeert verder

Ook Xandres maakte in Mei bekend om volop verder te investeren in hun shop. Eerder dit jaar lanceerden ze al een Kiosk voor hun flagshipstore in Antwerpen en koppelden ze hun shop aan de marktplaats van Van Graaf en Peek & Cloppenburg. Voor het komende half jaar kiezen ze ervoor hun marktplaatsstrategie nog verder uit te breiden, met onder andere Zalando.nl op de planning! Daarnaast schakelde Xandres in mei over naar een nieuwe Adobe versie, en we zijn blij dat we kunnen meedelen dat deze upgrade zeer vlot verliep.

xandreskiosk

Airnet integreert Adobe Commerce met Adobe Experience Manager

Airnet System gelooft in de kracht van de Adobe Suite en dus kozen ze er enkele maanden geleden voor om hun CMS-site, gebouwd in Adobe Experience Manager, en hun ecommerce site, gebouwd in Adobe Commerce, samen te laten integreren. Dat deze koppeling mooi werkt, blijkt uit het resultaat dat inmiddels live te bewonderen is!

Vijf jaar Sarah & Bert

Afsluiten doen we met onze topcollega's Bert & Sarah die deze maand hun vijfjarig jubileum bij PHPro vieren, en wij hopen natuurlijk dat daar nog minstens 40 jaar bijkomt! ;)

Sarah & Bert

Wil je ook werken met of voor het leukste bedrijf van België?