Nieuws

Adobe Sensei voor Adobe Commerce (Magento)

 

Adobe Sensei is het Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) platform van Adobe. Het voegt enkele krachtige functies aan Adobe's product line-up toe. Maar wat zijn de voordelen? En hoe werkt Adobe Sensei samen met Adobe Commerce (Magento) om verkoop te ondersteunen en stimuleren? Ontdek het in deze blog.

 

Wat is Adobe Sensei?

 

Adobe Sensei is Adobe's in-house AI en ML platform. Sinds Sensei in 2016 voor het eerst werd geïntroduceerd, is het uitgebreid om een breed scala aan Adobe SaaS-programma's en platforms te ondersteunen. Door gebruik te maken van de kunstmatige intelligentie van Adobe Sensei kunnen bedrijven:

  • Hun marketing efforts personaliseren. Ga voor één op één personalisatie!
  • Met real-time data en diepgaande analytics nieuwe inzichten verwerven.
  • Meer halen uit hun advertentiebudget door de optimalisatie mogelijkheden van Adobe Sensei.

Op dit moment zit Adobe Sensei automatische geïntegreerd in Adobe Experience Cloud, Adobe Creative Cloud en Adobe Document Cloud.

 

Waarom is Adobe Sensei belangrijk voor Adobe Commerce (Magento)?

 

Adobe Sensei is een AI-engine en voorspelt klantgedrag met behulp van verzamelde data. Het stelt bedrijven in staat om hun inhoud effectief af te stemmen op de behoeften en wensen van hun klanten. Door het gedrag van klanten te voorspellen, vermindert Adobe Sensei het giswerk en maak je makkelijker weloverwogen keuzes. Kunstmatige intelligentie is altijd een dure technologie geweest die ontoegankelijk was voor de meeste bedrijven. Giganten als Amazon en Netflix maken al jaren gebruik van AI en machine learning om hun website-functionaliteit aan te drijven. Via Adobe Sensei kunnen ook kleinere en middelgrote bedrijven tegen een betaalbare prijs toegang krijgen tot geavanceerde technologie.

Product Recommendations

 

Een van de interessantste features aan Adobe Sensei voor Adobe Commerce zijn de product recommendations. Op basis van AI-data worden aanbevelingen gedaan op basis van shopgedrag, populaire trends, gelijkenis van producten en meer. De meeste shoppers zijn zoekend, ze weten niet heel goed wat ze willen. Productaanbevelingen zijn hun redder in nood! Door klanten het perfecte en relevante product aan te bevelen, kan je ze hetzelfde gevoel geven als de personal shopper in een fysieke winkel. Het resultaat: meer verkoop en een gelukkige klant. Dankzij Adobe Sensei kan je op eenvoudige manier de impact van jouw digitale merchandising inspanningen vergroten zonder al het handmatige werk. Product Recommendations zitten automatisch geïntegreerd in Adobe Commerce Cloud. Magento Commerce-gebruikers kunnen de technologie in hun online store gebruiken via de extensie Product Recommendations zonder extra kosten.

Schermafbeelding 2022-06-13 om 12.30.43

Live Search

Krijg snellere zoekresultaten door slimmere aanbevelingen van Adobe Sensei in Adobe Commerce. Shoppers die gebruik maken van de zoekfunctie, hebben een veel grotere kans om iets te kopen. Veel shoppers zijn op zoek naar iets heel specifiek, de meesten maken hierbij geen gebruik van de navigatie. Ze gebruiken trefwoorden en zijn op zoek naar relevante resultaten. Vroeger, voor Live Search van Adobe Sensei dus, moest je uren handmatig werk uitvoeren, door in de back-end regels toe te passen. Maar met Adobe Sensei maak je gebruik van toonaangevende AI en machine learning in combinatie met je catalogusgegevens. Hierdoor kan je als webshop bliksemsnel gepersonaliseerde zoekresultaten leveren voor elke zoekopdracht van je klant. Live Search is beschikbaar voor Adobe Commerce-klanten en het is gratis. Het enige wat je hoeft doen is de extensie downloaden.

live-search-merchant-management.png.imgkopie

In een e-commerce markt met steeds meer concurrentie zijn consumenten kritischer geworden. Ze verwachten een uitstekende ervaring op je website. Dankzij de functionaliteiten van Adobe Sensei ben je weer een stapje dichter bij de perfecte klanten-ervaring. Minder handmatig werk voor jouw team, een superieure customer experience voor jouw klant: de perfecte combinatie.

PHPro is één van de grootste Adobe Commerce Partners in de Benelux. Wil je meer weten over wat Adobe Sensei voor jouw Magento webshop of Adobe Commerce online store kan betekenen? Neem contact op met een van onze experten en plan een gesprek in.