Nieuws

Hello Jeroen!

 

Vers bloed bij PHPro, ook deze COVID-19 periode kan ons niet stoppen.
Jeroen Smolders ging in september bij ons van start als project manager. Hoe hij zijn eerste maanden bij PHPro heeft ervaren in deze gekke corona tijden?

Dat willen wij graag van hem weten.

Benieuwd naar zijn verhaal? Lees verder!

background blog jeroen smolders

 

Hey Jeroen! We zijn benieuwd: heb je altijd interesse gehad in development?

Hallo! Oorspronkelijk heb ik Marketing gestudeerd aan de PXL in Hasselt, maar ik ben altijd heel geïnteresseerd geweest in e-commerce en web-development. In mijn vrije tijd was ik daar ook mee bezig. Tijdens mijn stage als PM voor marketingtaken, merkte ik al gauw dat de PM-taken voor de bouw van webshops mij veel meer interesseerden. Na mijn stage kon ik aan de slag gaan bij mijn stagebedrijf, een webbureau in Utrecht, als PM voor websites en nadien voor webshops.

Utrecht, een leuke stad.

Ja, klopt! Maar dan ben ik op zoek gegaan naar een job dichter bij huis en ben ik terecht gekomen bij een webbureau in Limburg. Daar bouwden we custom webapplicaties in Symfony, Drupal en ook webshops. Zo ben ik daar steeds verder ingerold.

En nu bij PHPro, hoe voelt dat? Krijg je voldoende ondersteuning?

Ik voel me erg goed bij mijn keuze en werk graag bij PHPro. Qua ondersteuning en begeleiding zit het echt goed. Zowel op project niveau als de algemene begeleiding. Voor ieder project houden we telkens een wekelijks overleg met het project team, zo stemmen we de belangrijkste zaken van de week telkens op elkaar af en zorgen we ervoor dat iedereen op de hoogte is van de stand van zaken. Omdat zowel de technische lead, de architect, de product owner als de project manager overleggen, behoudt iedereen het overzicht en krijg je van verschillende kanten nuttige input. Wanneer je zelf even vast zit, komen vaak daar goede oplossingen naar boven.

Daarnaast heb ik wekelijks een overleg met Ken, mijn mentor, of met Ilse. Mentorwerking is belangrijk bij PHPro en dat merk je. Het extra overlegmoment geeft je de kans een aantal onderwerpen en projecten op een andere manier door te spreken als in het project team. Ook dat geeft je weer nieuwe inzichten over hoe je bepaalde zaken verder kan aanpakken.

En hoe anders was het om ergens tijdens deze gekke corona tijden te starten?

Ik ben gestart in september toen de regelgeving net iets minder streng was, dus ik heb geluk gehad dat ik de eerste weken wel op kantoor kon zitten. Sinds oktober werk ik continu van thuis uit, met maar af en toe een verplaatsing. Op zich gaat dat allemaal, met Teams en dergelijk. Het sociale aspect is uiteraard wat minder. Ik ken wel collega’s, maar dat duurt langer dan wanneer je elkaar in het echt ziet. Sommige collega’s hoor je dagelijks, en heb je nog nooit in het echt gezien. Dat is wel raar.

Heb je het idee dat het contact met de klanten ook anders verloopt?

Klantcontact is anders dan voor de Corona crisis, waar je voorheen nog fysieke meetings had, verloopt nu alles digitaal. Voor wederkerende meetings kan je sneller schakelen en is een verplaatsing niet meer noodzakelijk, dat heeft zeker zo zijn voordelen. Toch gaat het goed zijn om de klanten terug in het echt te kunnen zien. Fysiek samen in een ruimte zitten geeft een andere dynamiek dan via conference calls afstemmen.

Wat zijn momenteel jouw opdrachten binnen PHPro?

Ik werk voor verschillende klanten. Zo werk ik voor Veritas, Sioen, Kemin en Cronos International (een applicatie voor CV’s).

Dat zijn al een heel deel opdrachten. Waar kijk je het meeste naar uit voor de komende periode?

Goede vraag. Sowieso leer je constant bij. Er lopen verschillende opdrachten door elkaar, dat is op een andere manier PM doen dan voor één specifieke klant. En je kan dat ook op verschillende manieren aanpakken. Door het interne PM-werk te combineren met externe klanten, leer je enorm veel bij.

Ik heb ook al veel bijgeleerd op Magento 2 niveau en dat vind ik ook aangenaam.

En de collega’s nog eens echt zien uiteraard!

Daar kijkt iedereen naar uit, denken wij. We wensen jou veel succes bij je ontwikkeling bij PHPro!

 

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Bekijk onze vacatures en solliciteer vandaag nog!