Nieuws

PHPro modules voor Magento

Magento 2 is out-of-the-box een groot platform met vele features. Doorheen de jaren hebben we bij PHPro veel ervaring opgedaan met dit platform, vanuit Magento 1 naar Magento 2 en verder. We weten als geen ander hoe je dit platform naadloos kan integreren in jouw bedrijf en processen en online een meerwaarde kan betekenen voor jouw gebruikers en eindklanten. Zowel in B2B als B2C.
Door het vertrouwen van onze klanten te krijgen en vele projecten tot een succesvol einde te brengen, hebben we ook gemerkt dat het platform wat extra features kan gebruiken om het vlotter en nog beter te implementeren. Dit doen we door bepaalde features en verbeteringen modulair te ontwikkelen. Maar wat houdt dat nu precies in? En welke meerwaarde biedt zo'n module?

Interesse in maatwerk voor Magento?

Heb jij nu al interesse om een bestaande Magento webshop te upgraden, bouwen of te fine-tunen? Contacteer ons en vertel ons jouw plannen!

Wat zijn de PHPro modules voor Magento?

Elke module is een verbetering op het originele platform. Het is een stuk code dat geïntegreerd wordt in de vele modules waaruit Magento bestaat en het zorgt ervoor dat een nieuwe feature wordt toegevoegd of een bestaande feature wordt verbeterd. Dit zijn niet altijd 'zichtbare' features, die je als klant of werknemer kan zien of ervaren. Het zijn ook kleine dingen die het werk van de developers versnellen of vereenvoudigen, waardoor ze meer tijd kunnen steken in kwalitatief werk.

Deze modules ontstaan uit de vragen (en soms ergernissen) die ontstaan bij developers en experten zoals wij. We vinden het noodzakelijke features, die we missen bij Magento 2, en soms terugvinden in andere platformen. Het zijn niet meteen dingen waarbij je als klant stilstaat. Door ze modulair te bouwen kunnen we deze gemakkelijk opnieuw gebruiken in andere projecten.

Waarom zijn deze modules belangrijk voor PHPro en onze klanten?

Zoals hierboven vermeld wordt, vergemakkelijken of verbeteren ze een deeltje van Magento. En dit zijn algemene verbeteringen, die vrijwel op elke implementatie van toepassing kunnen zijn. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat de security iets strikter is, of dat er meer feedback van het platform zelf in de achtergrond wordt opgeslagen.

Onze PHPro modules pakken elk een specifiek deel van de code aan en voegen een uitbreiding of een vernieuwing toe. Het voordeel hangt van module tot module af en is, zoals al aan bod kwam, niet altijd zichtbaar. Dus waarom wil je ze als klant wel hebben?

We gaan het wiel geen twee keer uitvinden. Als we zien dat er iets beter kan aan het platform zelf dan maken daar een module voor. En onze klanten profiteren daarvan omdat wij als developers er verder geen tijd aan moeten spenderen: we hebben het reeds verbeterd. We kunnen de modules eenvoudig implementeren omdat we weten dat ze werken. Dus we focussen ons op het project en de noden van de klant.

Daarnaast is het ook een zekerheid voor onze klanten dat hun Magento-implementatie zo optimaal mogelijk werkt. Vanuit onze expertise voegen we onderdelen toe of verbeteren we ze. En telkens we deze onderdelen zelf verder verfijnen, worden deze overgezet naar de setup van onze klanten. Hiermee garanderen we een kwalitatief platform én we waken over de performance ervan.

magento-module-ontwikkeling

Voorbeelden van custom modules

Een mooi voorbeeld van een PHPro Module is onze uitbreiding op de Admin Security Module. We hebben hier een extra laag aan veiligheid toegevoegd en brute forcing een halt toegeroepen, maar op een andere manier. Hierdoor worden accounts niet meteen gelockt als je 3 keer per ongeluk een verkeerd paswoord ingeeft - kan gebeuren.

Wat we nu anders doen, is het account tijdelijk locken. Na een korte tijdspanne kan je opnieuw proberen in te loggen. Mislukt het weer, dan wordt deze periode verlengd en opnieuw geactiveerd. En dit blijft zich herhalen tot de gebruiker zich succesvol kan inloggen of tot een administrator actie onderneemt. Je ziet, het systeem blijft even veilig, maar wel aangenamer voor de gebruiker die toevallig zijn wachtwoord even vergeten is.

Een ander voorbeeld: onze API logger. Het is niet altijd even makkelijk om te achterhalen wat er misgaat bij de communicatie tussen API's en het Magento 2 platform. Het is frustrerend - en soms tijdrovend - om fouten te achterhalen. Daarvoor hebben wij een kleine, custom module gebouwd om in elk project te integreren. Het helpt ons om makkelijk vast te stellen waar er zich fouten of onregelmatigheden voordoen tussen de verschillende sytemenen en de Magento API. Hierdoor kunnen we sneller en preciezer ingrijpen en aanpassingen doorvoeren. Goed voor de developer? Absoluut. En voor de klant? Ook. Want we kunnen sneller werken en meer tijd in onze code steken.

admin-security-module-magento-2

Er is toch ook een Magento marktplaats met modules?

Dat klopt! Dit is ook de kracht van Magento, en ook wij maken gebruik van modules van andere vendors (third-party modules) voor onze klanten.
Maar niet voor alles bestaat een module. Soms is een module van een vendor te duur. Of is de codekwaliteit onvoldoende en heeft dit een negatieve impact op de performantie van de webshop, …

PHPro plaatst zelf geen betalende modules op de marktplaats, de modules die wij ontwikkelen zijn beschikbaar voor onze klanten.

PHPro en de open-source community

Ons architectenteam, onze developers en experten halen ook veel inspiratie uit de community. Om te leren, om te ontdekken, om steeds betere code te schrijven. We willen daarom ook iets teruggeven aan de community.

We hebben besloten om enkele modules open-source te maken, zodat de community ermee aan de slag kan: verbeteringen voorstellen en features toevoegen. Via onder andere GitHub en Packagist bieden we onze code aan zodat andere developers verrijkingen kunnen voorstellen. PHPro bewaakt de kwaliteit van de pull requests en garandeert dat de modules op de juiste manier blijven evolueren.

Een overzicht van onze open-source modules vind je hier: https://github.com/phpro

Kortom, onze PHPro Modules zijn kleine stukjes code die Magento 2 in zijn geheel net dat beetje beter maken voor gebruiker en developer. Het zijn geen klantspecifieke modules - zoals de integratie van een ERP of een marketing automation platform - maar ze helpen onze klanten wel om meer te halen uit hun platform en budget.

Maatwerk development nodig?

 

Zoek je een Magento webshop bouwer met voldoende ervaring om extra features te bouwen? Vertel gerust je noden en neem gerust contact met ons op!

 

Cases

enyabe-teaser

One stop family shopping bij Enyabe

pizza-hut-case

Uw favoriete pizza's geleverd in 30 minuten

case_edmac

Edmac Europe lanceert nieuwe en verbeterde webshop

case_Rob

Rob's persoonlijke service nu online

case_Multipharma

Een frisse bries in de gezondheidsindustrie

pizza-hut-case

Pizza Hut Redesign

case_river-woods

River Woods Webshop

case_dpd

DPD Shipping Magento

case_wandelsport

Wandelsport Vlaanderen Clubportaal

case_gymna

Gymna Magento Webshop

case_var

Var matcht merken met mensen

case_yellow-cubes

Yellow Cubes

bent-schoenen-teaser

Digitale Transformatie Voor Shoe Lovers

case_bpost

bpost Shipping Manager 2015

case_kariboo

Kariboo Magento Module

case_vegaplan

Vegaplan Checklist

case_engels-group

Engels Group Websites

case_vlir

VLIR-UOS DATA

case_essentiel

Essentiel

case_iU

iU

rob tv case teaser

PHPro vernieuwt de ROB-tv website

case_vgc-onderwijs

VGC lanceert nieuwe website over onderwijs en opleiding

case_acerta

Learning @ Acerta

case_parfuma

Parfuma

case_vgc

Cultuurcentrum Brussel

case_tadaaz

Tadaaz

case_bazaar

BrusselBazaar

case_upsell

Upsell

case_depersgroep

De Persgroep

case_thuiszorg-winkel

Thuiszorgwinkel

case_vivabox

Vivabox

vinetiq_teaser

Vinetiq.eu - Online inspiratie en webshop voor wijnliefhebbers

case_orac

Een Magento Multistore voor Orac Decor

case_gls

GLS Shipment management met Magento 2

case_aerobertics

Aerobertics: ecommerce op een hoger niveau

Euroshop-teaser

De digitale transformatie van een gigantische one stop shop

Smartyard-teaser

Smartyard: veilig machines huren & verhuren

medishop

Medishop, de partner voor jouw gezondheid

Schermafbeelding 2020-11-24 om 14.39.40

Een vernieuwde webshop voor Xandres

banner InMusic

inMusic Brands

Icon Bel&o

Een vernieuwde Magento webshop voor Bel&Bo | PHPro

Mundero

Custom webdesign voor Mundero

case_Rob

Gebruiksvriendelijke webshop voor Rob The Gourmets’ Market