Nieuws

3 min leestijd

Magerun voor Magento 2

Eind oktober vond het tweede Yireo Magento 2 Seminar plaats in Utrecht, Nederland. Er waren 2 tracks: één voor ontwikkelaars en één voor handelaars. In deze tracks had elke spreker ongeveer 20 minuten de tijd om zijn presentatie te geven, wat betekende dat er veel onderwerpen aan bod kwamen. Een van deze lezingen ging over Magerun2 gepresenteerd door Christian Münch, Magento lead developer bij @netz98 en maker van n98-magerun.

Voor degenen die Magerun niet kennen, is het een handige commandoregeltool voor Magento ontwikkelaars, sysadmins en devops. En het is ook gemakkelijk uit te breiden, wat je een heleboel mogelijkheden geeft. Ik en veel van mijn collega's gebruiken Magerun voor Magento 1 in elk project.

Nu moet ik zeggen dat toen ik hoorde dat Magerun ook beschikbaar was voor Magento 2, ik aanvankelijk sceptisch was. Magento 2 heeft een ingebouwde clip-tool in tegenstelling tot Magento 1. Zal Magerun nog net zo handig zijn dat ik het in al mijn projecten zal gebruiken als bij Magento 1?