Nieuws

Jouw project bij PHPro!

 

Jullie digitale ambities waarmaken, daar gaan we voor bij PHPro! Om dit tot stand te brengen, hebben we een plan tot digitaal succes uitgewerkt: onze PHPro roadmap. Deze roadmap is onderverdeeld in verschillende fases die de houvast vormen tijdens het project, voor zowel ons als voor de klant. Als klant blijf je zo de hele tijd bij het project betrokken en op de hoogte.

Maar wat houdt zo'n roadmap nu juist in? Bij PHPro maken we de vergelijking met een boom. Door het verstevigen van de wortels, uittekenen van de blaadjes en laten groeien van stevige takken, komen we tot een prachtige boom waar je de vruchten van kunt plukken. De opbouw van deze boom kunnen we opsplitsen in verschillende onderdelen, en zo werken we ook aan het project.

Bij PHPro hebben we een eigen projectaanpak ontwikkeld die echt werkt! Wat we concreet nastreven in elke fase? Lees hieronder verder om meer te ontdekken.

1- Boom overzicht
2.Boom - wortels deel 1

Kick-Off

We starten het project met een kick-off meeting. Hier worden concrete afspraken gemaakt over projectbeheer en project documentatie. Gedurende het project maakt PHPro gebruik van een aantal type vergaderingen (zoals bijvoorbeeld de stand-up meeting) met een vaste frequentie. Goed communicatie is de sleutel tot een succesvol project.

Digitale strategie: de workshops

Optimaal groeien met een doordachte digitale strategie, daar gaan we bewust voor bij PHPro. Daarom gaan we in deze tweede fase na welke acties er nodig zijn om een digitale strategie op maat van de klant te bereiken. Dit doen we aan de hand van een aantal workshops: de business workshop en de digitale strategie, bijvoorbeeld door ook de persona's uit te diepen en de customer journey te mappen.

3. Boom - wortels deel 2
4. Boom - design

UX & Design

Tijdens de designfase gebruiken we de informatie uit de workshops om de perfecte gebruikerservaring te ontwerpen voor je klanten. We bekijken de informatie architectuur, ontwikkelen de wireframes en leveren de styleguide. PHPro maakt een visueel ontwerp van de website. Dat kan op basis van het bestaande website design, op basis van het design en de wireframes van een standaard theme of er wordt een grafisch concept op maat uitgewerkt.

 

Technische en functionele analyse

Tijdens de technische en functionele analyse (die meestal parallel loopt met de design fase) worden alle gewenste features in kaart gebracht, diepgaand geanalyseerd en vergeleken met de huidige set-up. Zo krijgen we een goed beeld van waar de technische moeilijkheden liggen. Op het einde van deze fase hebben we een concrete scope van het project, maken we een meer concretere budgetinschatting en kan de ontwikkeling van start gaan.

5. Boom - stam
6. Boom - takken

Het bouwen van de webshop

Wanneer de technische-functionele analyses zijn afgerond, kunnen we starten met het bouwen van de webshop. Hierbij gaan we te werk met een mix tussen de klassieke waterval methode en Agile/SCRUM. Zo kunnen we sneller inspelen op verandering, omdat er wordt gewerkt met sprints naar tweewekelijkse releases. Bij PHPro werken we met de PHPro kwaliteitsgeboden voor onze definition of done.

Na livegang

Je webshop, website of applicatioe staat live en wat nu? Het uitvoeren van jouw digitale strategie uiteraard. Van de koppeling naar marktplaatsen tot digitale marketing, PHPro voert de juiste acties uit om het online verkeer en de conversie van je nieuwe project te optimaliseren. Bij PHPro rusten we je website uit met de juiste tools om meer bezoekers te laten converteren.

7. Boom - vruchten

 

Meer weten over onze projectaanpak? Houd dan zeker onze website in de gaten, er volgt nog meer informatie over hoe we elke fase concreet invullen.

Kan je niet wachten en wil je sneller meer info, aarzel dan niet om contact op te nemen!