Mundero

Een gebruiksvriendelijke website met moderne look-and-feel voor Mundero

client

Mundero

Website
www.mundero.be/
scope

Nieuw webdesign

Gebruiksvriendelijke website

UX optimaliseren

tools

Tailwindcss

Laravel

Nova

Contentful

Wie is Mundero?

Maak kennis met Mundero: jouw partner voor avontuurlijke groepsreizen. Reizigers tussen 18 en 35 jaar die graag nieuwe horizonten verkennen, moeten bij Mundero zijn. Ze bieden zowel gestructureerde activiteiten als vrijheid voor een persoonlijke invulling van de trip.

Noden

Toen COVID-19 de pauzeknop indrukte voor de reisindustrie, besloot Mundero dat het tijd was om hun webplatform te optimaliseren. Het initiatief kwam er met het oog op hun groeiambities en een focus op internationale expansie.
 
In hun zoektocht naar een ervaren webspecialist, kwamen ze bij PHPro en Tailr terecht. Ze wensten enerzijds een website met een moderne uitstraling die aansloot bij de identiteit van hun doelgroep. Een modern ontwerp was dus een essentiële voorwaarde. Anderzijds moest het een gebruiksvriendelijk platform zijn. Lees: na de lancering moest het onderhoud van de website eenvoudig uit te voeren zijn in eigen beheer.

Het project

We ontwikkelden voor Mundero een custom architectuur:
  • Tailwindcss voor een stijlvol design
  • Laravel als robuust fundament
  • Nova voor een efficiënt beheer
  • Contentful voor een flexibel contentbeheer
Mundero2

Nieuw webdesign

Onze aanpak verliep gefaseerd. Tijdens de eerste fase namen we onze branding partner Us onder de arm om het design te ontwerpen. De unieke Mundero-identiteit moest goed naar voor komen.

Dynamische front-end en gebruiksvriendelijke backend

Vervolgens konden onze in-house developers aan de slag. Zij toverden het design om tot een dynamische front-end, gekoppeld aan de gebruiksvriendelijke CMS van Contentful. Een nieuwe CMS betekent nieuwe mogelijkheden, dus we introduceerden hen nieuwe functies en een logische stroom om boekingen te plaatsen. Bij die boekingsprocessen hielden we rekening met eventuele promoties en kortingscodes. 

Multi-site mogelijkheden Contentful

Tijdens fase twee bouwden we verder op dit fundament en creëerden we een tweede front-end voor mundero.nl. Dit was een kolfje naar onze hand: dankzij de reeds gelegde basis en de multi-site mogelijkheden van de Contentful CMS. Zo konden we de website eenvoudig op de Nederlandse markt targetten en gericht content voor dit publiek te publiceren.

User experience (UX) optimaliseren

In de huidige derde fase werken we voort aan Mundero’s verdere groei door de klantervaring verder te optimaliseren. Daarvoor verzamelen en analyseren we data. Die analyses gebruiken we om strategische beslissingen te nemen voor toekomstige ontwikkelingen. 
Mundero3

Resultaat custom development

De resultaten zijn veelbelovend: na COVID-19 kon Mundero, dankzij het nieuwe platform, een sterke herstart realiseren en een vernieuwde wanderlust-drang bij reizigers aanwakkeren. Daarnaast werd de efficiënte werkwijze van de tweede fase beloond met de succesvolle lancering van de website in Nederland.
 
Momenteel timmeren we hard aan de weg met het identificeren van nieuwe mogelijkheden voor Mundero. Binnenkort vertalen we onze analyses naar een nieuwe roadmap die we vervolgens willen incorporeren.

Heb je nood aan een custom webdesign?