Nieuws

5 min leestijd

Geautomatiseerde testen met Blackfire en Codeception


PHPro is in België gekend als zowel een technische als strategische partner op vlak van e-commerce. We weten dat het bereiken van digitaal succes niet alleen een sterk technische, maar ook een pragmatische benadering nodig heeft. Waarom doen wij geautomatiseerde testen met Blackfire en Codeception? Hoe gaan we hiervoor zo pragmatisch mogelijk te werk?

 

Om onze PHP-kwaliteitsnormen ook in de toekomst te kunnen blijven garanderen gaan we standaard onze zelfgebouwde websites periodiek testen door middel van geautomatiseerde testen. We weten namelijk dat een langere laadtijd een omzetverlies van enkele miljoenen kan betekenen voor een webshop. We spreken hier ook slechts over enkele seconden langer wachten totdat een website op een scherm komt. Als marktleider van PHP-development in België is het toch een must om een stapje verder te gaan voor onze gewaardeerde klanten. Wil jij weten hoe PHPro te werk gaat? Lees hieronder dan zeker verder!

geautomatiseerde-testen-website-magentoresize

Hoe bewaakt PHPro de kwaliteit van uw website?

Geautomatiseerde performance testen is slechts één van de manieren waarmee we de kwaliteit bewaken van webapplicaties.
Telkens een build naar een test-omgeving uitgevoerd wordt, worden deze geautomatiseerde testen gestart. De geautomatiseerde testen bestaan uit twee onderdelen: functionele browsertesten en performantietesten. 

Na deze testen worden de resultaten meteen gerapporteerd in het chat programma waarvan onze developers gebruikmaken. Waarom doen we dit? In het geval dat één van deze testen zou falen, zijn onze developers onmiddellijk op de hoogte en meteen klaar om de nodige acties ondernemen. Hier bij PHPro zijn we namelijk dol op efficiënte technische procedures!
 

Wanneer functionele browsertesten en performantietesten?

We gebruiken Codeception voor de functionele browsertesten. Via Browserstack kunnen we de testen laten uitvoeren op verschillende systemen, browsers en toestellen. In deze testen worden veel voorkomende gebruikersacties gecontroleerd, zoals de registratie van een nieuwe gebruiker of het aankopen van een product.

Voor de performantietesten maken we gebruik van Blackfire. Per project stellen we een aantal parameters op waar een pagina aan moet voldoen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een pagina moet laden binnen 500 ms. In Blackfire worden dan de belangrijkste pagina's gecontroleerd op deze parameters. 
 

Waarom een PHPro supportcontract?

Heeft uw bedrijf een all-in-one e-commerce service nodig met als enigste doel de kwaliteit en snelheid van uw website te kunnen blijven garanderen? Goed nieuws, want deze geautomatiseerde testen behoort tot één van onze opdrachten voor onze support contracten bij PHPro. Geniet dus ook na uw project van de beste upgrades!