De digitale transformatie van een gigantische one stop shop

Euro shop is een bekende non-food retailer met een enorm gamma van meer dan 160.000 producten. Je vindt er letterlijk alles onder één dak én bovendien aan de beste prijs! Als gevestigde retailer ziet Euro Shop toekomst in online groei met een solide webshop. Om deze digitale transformatie tot een goed einde te leiden schakelden ze team PHPro in.

client

Euro Shop

scope

Design

Development

tools

Magento

Euroshop-banner-2

MISSIE
 

Euro Shop zag een webshop als must-have onderdeel van hun online strategie. Daarom bouwde PHPro een krachtige en flexibele webshop in Magento met modules op maat van het Euro Shop productaanbod.


 

UITDAGINGEN
 

E-commerce? Wat is dat?
 

Dit was het eerste e-commerce project voor Euro Shop. Dit zorgde voor heel wat uitdagingen zowel technisch als strategisch.

Ten eerste moesten we een API tussen het ERP en Magento aan de praat krijgen. Alle data van stock updates tot order verwerking moest zijn weg tot Magento vinden.
 

Offline + online
 

Euro Shop wilde ook dat webshop bezoekers de offline winkelvoorraad van hun producten konden bekijken. Daarnaast moesten bezoekers ook zelf bepaalde producten kunnen configureren. Hiervoor leverde PHPro een sterk staaltje custom development.

Bovendien moest het Euro Shop team ook switchen van een offline naar een online mentaliteit. Heel de organisatie moest zich op korte tijd onderdompelen in e-commerce: leren werken in de Magento back-end, informatieve web content (catalogus) in overtuigende web content (e-commerce) veranderen, ….FASES
 

Het project begon met een technische analyse van de online behoeften van Euro Shop en de mogelijkheden in Magento.

Vervolgens ging onze UX designer aan de slag om een modern en gebruiksvriendelijk design te creëren dat meteen technisch uitvoerbaar zou zijn met een minimum aan custom development. Daarna werd de webshop gebouwd, getest en geoptimaliseerd door onze technische experts.

Ten slotte ontwikkelden we extra modules zoals offline winkelvoorraad en configureerbare producten.


 

RESULTAAT
 

Wil je weten hoe PHPro de digitale transformatie van Euro Shop tot een goed einde heeft gebracht? Neem dan een kijkje op de gloednieuwe Euro (web)shop!

 

 

Hopper_teaser
Case
Nieuw e-commerce terrein voor Hopper
case_aerobertics
Case
Aerobertics: ecommerce op een hoger niveau