Scouts_jongeren_op_kamp

Nieuw e-commerce terrein voor Hopper

Hopper Winkel is de winkelorganisatie van Scouts en Gidsen Vlaanderen. De webwinkel biedt uniformartikelen en een uitgebreid gamma kampeermateriaal aan voor groeps- en individueel kamperen. Daarnaast heeft Hopper acht jeugdverblijven, gebouwen en kampeerterreinen. Deze kunnen gehuurd worden door zowel scholen en jeugdbewegingen als families, bedrijven en non-profitorganisaties.

 

Missie

Scouts en Gidsen Vlaanderen wil meer synergie creëren tussen hun Hopperwinkel en de jeugdverblijven. Daarvoor is een nieuwe website nodig: één online platform met een fris en avontuurlijk design waarop men eenvoudig jeugdverblijven kan bekijken, reserveren en bovendien ook Hopperproducten kan bestellen.

Hiervoor steekt PHPro graag de handen uit de mouwen!

client

Hopper

Website
www.hopper.be
tools

Magento

Akeneo

Navision

Hotelcom

jongeren_kamp_scouts_buiten

 

Uitdagingen

De nieuwe Hopper site moet zeer flexibel en functioneel zijn. Bezoekers moeten lokalen kunnen bekijken en reserveren. Daarnaast kunnen er Hopperproducten worden besteld. Dit vraagt om verschillende integraties, zoals met een ERP (Navision), PIM (Akeneo) én een boekingsmodule, die PHPro zelf ontwikkeld heeft, op maat van Hopper.

scouts_buitenverblijf_veranda

Analyse

Eerst voerden we een visuele analyse uit van de huidige websites om de belangrijkste pijnpunten bloot te leggen. Deze pijnpunten worden weggewerkt in het nieuwe design. Synergie tussen de jeugdverblijven en de kampeerproducten staat centraal in dit project. Dit betekent dat we zoveel mogelijk informatie in zo weinig mogelijk klikken beschikbaar willen maken voor de gebruiker.

Design

Op basis van onze analyse ging onze UI designer aan de slag om wireframes te ontwerpen. We creëerden een nieuwe user flow waarin men vlot kan navigeren tussen producten bestellen en lokalen reserveren. Daarna werkten we een aantrekkelijk en speels design uit op maat van de doelgroep die Hopper voor ogen heeft.

Build

Vervolgens stak ons technisch team de handen uit de mouwen om dit design te ontwikkelen in Magento. Daarnaast zorgden we voor de juiste integraties met het ERP van Hopper en een nieuwe PIM (Akeneo) om de producten beter te beheren.

Ten slotte ontwikkelden en integreerden we zelfs een custom Magento boekingsmodule om lokalen te reserveren.

scouts_vlaanderen_nieuwe_webshop_webwinkel_jeuglokalen_kampeermateriaal

Resultaten

De nieuwe Hopper website is een fraai staaltje technisch vernuft en ziet er ook nog eens prachtig uit. Hopper bezoekers zien nu op één full-service webshop alles wat ze nodig hebben om lokalen en terreinen te reserveren en kampeermateriaal te bestellen. Missie geslaagd!

case_aerobertics
Case
Aerobertics: ecommerce op een hoger niveau
Screen Shot 2019-04-03 at 17.27.04
Blog
Google Shopping campagnes opzetten: van A tot Z