Scouts_jongeren_op_kamp

Nieuw e-commerce terrein voor Hopper

Hopper Winkel is de winkelorganisatie van Scouts en Gidsen Vlaanderen. De webwinkel biedt uniformartikelen en een uitgebreid gamma aan kampeermateriaal voor groepskamperen en individueel kampeermateriaal. Daarnaast heeft Hopper acht jeugdverblijven, gebouwen en kampeerterreinen voor scholen, jeugdbewegingen en ook families, bedrijven en non-profits.

 

Missie

Scouts en Gidsen Vlaanderen wilde meer synergie creëren tussen hun Hopper winkel en de jeugdverblijven. Daarvoor was een nieuwe website nodig: één gezamenlijke website met een fris en avontuurlijk design waarop men eenvoudig jeugdverblijven bekijkt en reserveert en bovendien ook de Hopper producten kan bestellen.

Hiervoor stak PHPro graag de handen uit de mouwen!

Highlights

CLIENT

Hopper

WEBSITE
www.hopper.be/
TOOLS

Magento

Akeneo

Navision

Hotelcom

jongeren_kamp_scouts_buiten

 

Uitdagingen

De nieuwe Hopper site moest zeer flexibel en functioneel zijn. Bezoekers moeten lokalen kunnen bekijken, reserveren en ook Hopper producten kunnen bestellen. Hiervoor waren verschillende integraties nodig met een ERP (Navision), PIM (Akeneo) en zelfs een boekingsmodule die PHPro zelf ontwikkeld heeft op maat van Hopper.

scouts_buitenverblijf_veranda

Analyse

Eerst voerden we een visuele analyse uit op de huidige websites om de belangrijkste pijnpunten bloot te leggen die we met het nieuwe design gingen oplossen. Synergie tussen de jeugdverblijven en de kampeerproducten stond centraal tijdens dit project. Dit betekent dat we zoveel mogelijk informatie in zo weinig mogelijk klikken beschikbaar wilden maken voor de gebruiker.

Design

Op basis van deze analyse ging onze UI designer aan de slag om wireframes te ontwerpen en een nieuwe user flow te creëren waarin men vlot navigeert tussen producten bestellen en lokalen reserveren. Daarna werkten we een aantrekkelijk en speels design uit op maat van de doelgroep die Hopper voor ogen had.

Build

Vervolgens stak ons technisch team de handen uit de mouwen om dit design te ontwikkelen in Magento. Daarnaast zorgden we voor de juiste integraties met het ERP van Hopper en een nieuw PIM (Akeneo) om de producten beter te beheren.

Ten slotte ontwikkelden en integreerden we zelfs een custom Magento boekingsmodule om lokalen te reserveren.

scouts_vlaanderen_nieuwe_webshop_webwinkel_jeuglokalen_kampeermateriaal

Resultaten

De nieuwe Hopper website is een fraai staaltje technisch vernuft en ziet er ook nog eens prachtig uit. Hopper bezoekers zien nu op één full-service webshop alles wat ze nodig hebben om lokalen en terreinen te reserveren en kampeermateriaal te bestellen. Missie geslaagd!