Wandelsport Vlaanderen Clubportaal

Wandelsport Vlaanderen is een sportfederatie die de wandelsport in Vlaanderen promoot, faciliteert en uitbouwt.  

Het is een organisatie met meer dan 60.000 leden en meer dan 300 wandelclubs over heel Vlaanderen. Samen met de clubs, hun leden, partners en medewerkers, biedt Wandelsport Vlaanderen wandelingen aan op maat van iedereen, vanuit de overtuiging dat wandelen bijdraagt aan een actieve en gezonde levensstijl. 

Wandelsport Vlaanderen is ooit ontstaan uit de fusie van drie organisaties: Aktivia, Vrije Vlaamse Recreatiesporten en Vlaamse Wandelfederatie, met elk hun eigen administratietool. 

Daarom was er nood om alles te centraliseren in één hoofdtoepassing. Het belangrijkste criterium was om de 3 databases te migreren naar één centrale database en een gebruiksvriendelijke applicatie voor clubbeheerders uit te bouwen om clubs, leden, wandeltochten en bestellingen te beheren.

Website
www.wandelsportvlaanderen.be
tools

Symfony

Voor de medewerkers van Wandelsport Vlaanderen en de bestuurders van de aangesloten clubs werd een aangepaste toepassing 'Club Portaal' gecreëerd waarmee:  

  • evenementen en abonnementen worden beheerd; 
  • Wedstrijduitslagen worden verwerkt; 
  • gegevens kunnen geëxporteerd worden naar Excel en PDF; 
  • rapporten van wandeltochten, clubs & leden worden gegenereerd. 


Daarnaast hebben we voor Wandelsport Vlaanderen ook enkele technische features toegevoegd die processen versnellen en eenvoudiger maken voor medewerkers, zoals:  

  • via een API data ter beschikking stellen voor externe websites die toegang krijgen tot deze gegevens; 
  • grote exporten en statistieken in een wachtrij zetten; 
  • materiaal, zoals stickers, kunnen bestellen via het platform. 

Op de roadmap staan nog andere handige features zoals de mogelijkheid om online facturen te genereren en uit te sturen. 

Het clubportaal is voor de medewerkers van Wandelsport Vlaanderen niet meer weg te denken uit de dagelijkse opvolging en organisatie. Het dient als bron voor verschillende externe partijen en websites die informatie over tochten en activiteiten willen tonen. Zoals Uit in Vlaanderen of Walking in Belgium. 

 

 Walking-in-Belgium publiceert ieder jaar een wandelkalender, met meer dan 2000 wandeltochten in Vlaanderen en Wallonië. 

Gesprek inplannen?

Heb je zelf een gelijkaardig project? Of heb je zelf ideeën voor een nieuwe website? Laat het ons weten en we plannen samen met u een vrijblijvend gesprek om uw doelstellingen te realiseren!