Nieuws

Projectaanpak fase 1: Kick-Off

 

Bij PHPro hebben we een bewezen projectaanpak die we voor elk project gebruiken. In deze reeks kijken we naar alle onderdelen van deze PHPro roadmap.

Elk project van PHPro start met een kick-off meeting met de klant, waarbij er concreet afspraken worden gemaakt hoe het project ingericht zal worden. Het opmaken van een plan, afspraken maken rond vergaderingen en uitwisselen van projectdocumentatie zijn cruciaal voor de samenwerking op lange termijn. De basis wordt gelegd in deze meeting. Als we onze analogie met De Boom Van PHPro er bijhalen dan zijn we hier gestart met de wortels. Het resultaat van de kick-off zorgt ervoor dat ons project stevig geplant (en gepland) staat. Het zorgt voor stabiliteit en zekerheid in de volgende fases van de samenwerking. Aangezien de belangrijkste stakeholders aanwezig zijn langs de kant van PHPro en de kant van de klant, zit iedereen op dezelfde golflengte en onderbouwen we een open communicatie. Het ideale startpunt dus om het project te doen slagen.

Het resultaat van de kick-off

 

Het is enorm belangrijk dat alle workshops, vergaderingen en doelen op voorhand worden vastgelegd, zodat dit voor alle betrokken partijen duidelijk is en ook tijdig in de agenda gepland kan worden. Bij een kick-off sta je aan het begin van je project en wil je dus een aantal zaken bespreken en vastleggen, je wilt er ook voor zorgen dat alle stakeholders met de neus in dezelfde richting staat. Het resultaat van een kick-off meeting met PHPro moet dan ook zijn:

Een gedetailleerd projectplan

Duidelijke scope en planning voor alle partijen

Duidelijke verdeling van de verantwoordelijkheden

Data en deelnemers voor de eerste workshops

Afspraken tussen projectleiders van beiden partijen over stuurgroepen, opvolging en rapportering

Afspraken over uitwisselen van projectdocumentatie

2.Boom - wortels deel 1

 

Je krijgt een high-level planning, waarbij gekeken wordt naar de timing, rollen en deliverables. Daarbij kijkt iedereen naar de risico's en constraints die bij het project naar boven kunnen komen.

Na de kick-off gaan we over naar de workshops!

 

Meer weten over onze projectaanpak? Houd dan zeker onze website in de gaten, er volgt nog meer informatie over hoe we elke fase concreet invullen.

Kan je niet wachten en wil je sneller meer info, aarzel dan niet om contact op te nemen!