One stop family shopping bij Enyabe

 

Rugzak nodig voor je zoon die op wereldreis vertrekt? Heeft dochterlief nog een krukje nodig voor op kot? Mis je nog een wijnrek in de keuken? Bij Enyabe vind je al deze dingen én aan een goede prijs! Enyabe is dan ook een echte one stop shop voor het hele gezin.

Zo’n one stop shop bevat veel producten, veel pagina’s en moet gebruiksvriendelijk zijn voor alle gezinsleden.

Benieuwd hoe we de Enyabe webshop in elkaar hebben gestoken? Lees dan verder!

 

client

Enyabe

Website
www.enyabe.com/be_nl/
scope

Strategie

Design

Development

tools

Magento 2

enyabe-banner$

 

Missie

Enyabe wilde een one stop shop aanbieden voor alle dagdagelijkse behoeften: woning, koken, reizen, sport, gezondheid, enz. Daarnaast moesten gebruikers niet alleen snel specifieke producten kunnen vinden maar ook nieuwe dingen ontdekken. Dingen die ze nodig hadden zonder dat ze het wisten. Enyabe wilde dus een webshop die gebruikers relevante (lees: perfecte) productaanbevelingen geeft. Zo gaan gebruikers de webshop niet alleen als winkel gebruiken maar ook als inspiratie.

 

Uitdagingen

De grootste uitdaging bestond erin om de mobiele gebruikservaring goed te krijgen, tegen een acceptabel budget. Uiteindelijk besloten we om aparte widgets voor desktop en mobile te ontwikkelen. Zo konden we de mobiele ervaring volledig optimaliseren.

 

Proces

We begonnen het project met kennismaken met de nieuwe stijl en visie die Enyabe wil uitstralen. Samen met onze analisten en het interne team werden de doelen en milestones vastgelegd en zo werd het globale plan vastgelegd.

Daarna ging onze designer aan de slag met het UI design van de webshop. Deze UI moest alle elementen bevatten die de gebruiker ging inspireren om nieuwe producten te verkennen.

Ten slotte trokken onze developers hun stoutste Metallica t-shirt aan om een snelle en flexibele webshop te bouwen. Voor deze webshop ontwikkelden we ook aparte ‘Flash deal modules’. Deze Flash deals zijn widgets die tijdelijke kortingen tonen doorheen de website. Enyabe kan de duur en tijd van deze kortingen ook zelf instellen.

 

Resultaten

De nieuwe webshop is snel, gebruiksvriendelijk en toont hoe een one stop shop eruit moet zien. Bovendien hebben onze Flash deals meteen gezorgd voor een ongeziene piek in dagelijkse bestellingen!

Neem zelf een kijkje op de nieuwe Enyabe webshop!

 

Smartyard-teaser
Case
Smartyard: veilig machines huren & verhuren
Euroshop-teaser
Case
De digitale transformatie van een gigantische one stop shop