Smartyard: veilig machines huren & verhuren

 

Smartyard is een online marktplaats waar huurders zware bouwmachines kunnen huren van verhuurders. Deze verhuurders kunnen vervolgens een offerte opmaken waardoor de huurder altijd het beste voorstel kan kiezen. Zo’n uitgebreid digitaal platform zit complex in mekaar en vereist een fraai staaltje development.

Online marktplaats? Development? Klinkt als een job voor team PHPro!

client

Aertssen

Website
www.smartyard.be/
tools

Akeneo

React (front-end)

Symfony

Smartyard-banner-min

Missie

Het doel van dit project was om een gebruiksvriendelijk en performant digitaal platform te ontwikkelen voor huurders en verhuurders van zware bouwmachines die veilig en snel met mekaar zaken willen doen met zo weinig mogelijk overhead.

Uitdagingen

Om alle neuzen van PHPro, Induxx en het Smartyard IT team in dezelfde richting te houden moesten we efficiënt communiceren en een duidelijke planning vastleggen.

Bovendien willen start-ups vaak zoveel mogelijk goede ideeën zo snel mogelijk uitvoeren. Daarom bepaalden we op voorhand een duidelijke lijst van must-haves, nice-to-haves en won’t-haves. Hierdoor bleven we geconcentreerd op de belangrijkste features en konden we agile te werk gaan.

Ten slotte is digitalisering in een conservatieve bouwsector een uitdaging op zich. Managers, werknemers en klanten moeten allemaal met de nieuwe applicatie leren werken. Dit vereist extra overtuiging en opleiding bij alle stakeholders.

Proces

Het project ging van start met een creatieve analyse van het concept om een initiële scope vast te leggen. Zo bepaalden we twee projectfases:

In de eerste fase gebruikt Smartyard de applicatie om zelf efficiënter met hun leveranciers ( de verhuurders) te communiceren. In de volgende fase breiden we het platform uit met functies waarmee verhuurders en huurders met mekaar connecteren.

Voor dit project was een team effort van verschillende experts nodig. PHPro stond in voor de customer facing elementen van Smartyard en Induxx leverde de PIM applicatie waarmee admins het machinepark van verhuurders beheren.

Resultaten

Smartyard heeft nu een gebruiksvriendelijk, snel en veilig digitaal platform waardoor alle communicatie sneller en duidelijker verloopt:

  • Huurders kunnen tot 75% sneller een offerte aanvragen voor een machine bij meerdere verhuurders.
  • Verhuurders maken een offerte op in minder dan één minuut!


Missie geslaagd! Zware bouwmachine nodig? Check dan Smartyard!

 
Euroshop-teaser
Case
De digitale transformatie van een gigantische one stop shop
Hopper_teaser
Case
Nieuw e-commerce terrein voor Hopper